maandag, 12. november 2007 - 20:27

Meer dan 14.000 mensen willen eigen huis bouwen in Almere

Almere

De manifestatie ‘Ik bouw mijn huis in Almere’ is de afgelopen drie dagen door meer dan 14 duizend potentiële huizenbouwers bezocht. Vanaf afgelopen vrijdag 9 november kunnen geïnteresseerden zich voor één van de 1500 kavels in de nieuwe wijk ‘Homeruskwartier’ inschrijven.

De toekomstige bewoners hebben in het Homeruskwartier voor eerst zeggenschap over hoe hun huis er (voor een betaalbare prijs) uit kan zien Als particulier opdrachtgever kan men kiezen voor een kavel (vanaf € 32.000,-) in één van de 9 verschillende woonmileus, of om als collectief gezamenlijk één van de 6 woontorens naar eigen inzicht vorm te geven. Bovendien zoeken 14 ontwikkelaars (in competitieverband) naar voldoende medeopdrachtgevers om een eigen veld te mogen bebouwen.

Succes
Verantwoordelijk wethouder Adri Duivesteijn: ‘Wij wilden breken met het feit dat burgers slechts in de rij mogen staan bij een projectontwikkelaar en afhankelijk zijn van een aanbod dat slechts bestaat uit standaard woningen. In Almere veranderen toekomstige bewoners van woonconsumenten in woonproducenten. Deze manifestatie toont aan dat onze stelling juist is, mensen staan te springen om invloed en zeggenschap op hoe hun woning en leefomgeving eruit zou moeten zien.’ De wethouder ziet de manifestatie dan ook als een doorslaand succes.

Zeker van kavel
Drie bezoekers van de manifestatie zijn nu al zeker van een bouwkavel, een budget voor bouwbegeleiding en een architect. De gemeente Almere verloot onder de bezoekers van de manifestatie die zich voor 3 december inschrijven drie ‘wildcards’ voor het Homeruskwartier. De winnaars ontvangen een budget van maximaal €20.000 dat besteed kan worden aan de kosten voor bouwbegeleiding en een architect. Zij krijgen bovendien als eersten het recht om bij de toewijzing van de bouwkavels, in februari 2008, de kavel van hun voorkeur te kopen.
Provincie:
Tag(s):