zaterdag, 14. april 2007 - 22:11

Meer dan 500 kilometer rennen voor goed doel

Emmen

Op 26 mei gaat de 16e RoPaRun van start, een non-stop estafetteloop die in Parijs begint en 530 kilometer verder in Rotterdam eindigt. Een van de honderden deelnemende teams, Pool Runners, komt uit Drenthe. Het team van hoofdsponsor Pool Uitzendorganisatie bestaat uit 8 lopers en 14 begeleiders, zoals fietsers die kaartlezen en de lopers continu bijstaan, masseurs, handymen en chauffeurs. De lopers leggen per persoon zo’n 72,5 kilometer af in een tijdbestek van ongeveer 40 uur. Dat zijn bijna twee marathons!

Het doel van de RoPaRun is op sportieve manier geld in te zamelen voor een fantastisch doel, namelijk de palliatieve zorg van kankerpatiënten. Palliatief is volgens de ‘Dikke van Dale’ pijn verzachtend. Dit kan op diverse manieren, zoals het begeleiden van patiënten en hun familie en vrienden bij de geestelijke verwerking van de ziekte, het huiselijk inrichten van ziekenhuiskamers of het aanbieden van een weekje vakantie. Allemaal onder het motto ‘Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Pool-directeur Joep Hertsig is captain van het team. “Het is de eerste keer dat we meedoen en voor iedereen wordt het een zware opgave. We hopen het traject in 40 uur te kunnen afleggen. Het is best heftig, want we lopen over de openbare weg en moeten zelf voor onze veiligheid zien te zorgen. Vooral ’s nachts kan het gevaarlijk zijn. We zijn echter vol goede moed en gaan de finish zeker halen.�
Provincie:
Tag(s):