donderdag, 5. juli 2007 - 11:01

Meer dan helft Eindhovense jeugd pokert om geld

Eindhoven

Novadic-Kentron, een instelling die hulp biedt aan mensen met verslavingsproblemen, is geschrokken van de resultaten uit het eerste onderzoek naar de pokerhype die de verslavingszorg in Eindhoven heeft gehouden. Uit dat onderzoek blijkt dat bijna 60% van de scholieren op het MBO en HBO pokert en op 10% na doen zij dat om geld.

Voor het onderzoek zijn zo'n vijfhonderd scholieren tussen 16 en 21 jaar ondervraagd. Verder blijkt dat zo'n 40% op het internet pokert. Omdat daar de sociale controle minder is, denkt Novadic-Kentron dat er meer gevaren zijn, zoals de verleiding om grotere bedragen in te zetten, kortere bedenktijden en de bonussen voor regelmatige spelers.

Vorige week adviseerde het College van toezicht op de kansspelen nog het gelijkstellen van poker met bingo. Daarmee zou het ook mogelijk zijn om buiten het Holland Casino poker te spelen, omdat volgens het college geen grootschalige problemen te verwachten zouden zijn. Novadic-Kentron verwacht dat vanwege de landelijke pokertrend dat de resultaten elders in het land niet veel zullen verschillen.

De instelling voorziet een grote kans op verslaving en financiele problemen voor de spelers van poker.
Provincie:
Tag(s):