maandag, 24. september 2007 - 20:59

Meer kinderen naar de sportclub

Werkendam

De provincie Noord-Brabant wil graag dat gemeenten zich aansluiten bij het Jeugdsportfonds Brabant. De provincie stelt via dit fonds geld beschikbaar, waardoor gemeenten initiatieven kunnen nemen om ouders met een laag inkomen financieel te ondersteunen in de contributies van sportverenigingen. Het doel daarvan is dat meer kinderen lid worden van een sportclub.

In de praktijk is gebleken dat kinderen waarvan de ouders een laag inkomen hebben, minder vaak deelnemen aan sportactiviteiten. De hoogte van de contributie blijkt een belemmering te zijn. Voor de provincie Noord-Brabant is dit aanleiding om de gemeenten te stimuleren hieraan iets te veranderen. Het is immers belangrijk dat kinderen sporten. Bewegen is goed voor de gezondheid en het samen bezig zijn met anderen draagt bij aan de sociale ontwikkeling van kinderen.

De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem hebben besloten in te gaan op het verzoek van de provincie. De drie gemeenten gaan een overeenkomst aan met het Jeugdsportfonds Brabant. Donderdag 27 september a.s. om 19.30 uur vindt de officiële aftrap plaats. De wethouders sociale zaken/sport ondertekenen dan de samenwerkingsovereenkomst in het gemeentehuis van Werkendam.

De drie gemeenten verwachten dat jaarlijks 200 kinderen in aanmerking zullen komen voor een bijdrage. De provincie vergoedt via een tijdelijke subsidieregeling de helft van de kosten.
Provincie:
Tag(s):