woensdag, 21. november 2007 - 19:27

Meer mensen bezoeken Maastricht

Maastricht

Maastricht heeft in 2006 ruim een miljoen bezoekers meer in haar stad ontvangen dan het voorafgaande jaar. In totaal werd de universiteitsstad door 18,5 miljoen bezoekers aangedaan, zo blijkt uit een onderzoek van de Toeristische Index Maastricht (TIM).

Ruim 10 miljoen mensen brachten een bezoek aan het centrum om te winkelen of voor een bezoek aan de horeca. Zo’n 6,5 miljoen van de bezoekers waren toeristen. Een half miljoen mensen bezochten Maastricht om zakelijke redenen en er waren 1,4 miljoen evenementenbezoekers.

Augustus en december zijn de drukste maanden; januari en februari de rustigste. De topmaand voor zakelijke bezoekers is maart tijdens de TEFAF. De groep zakelijke bezoekers stijgt minder hard dan in eerdere jaren. Deze conclusie past in het beeld van veel hoteliers dat het lastiger wordt om de zakelijke toerist naar Maastricht te trekken. De grootste procentuele stijging deed zich voor in het evenementenbezoek.

Uit de berekeningen blijkt dat december de drukste maand is door het hoge aantal bezoekers aan Winterland en de winkelstraten in combinatie met het grote aantal eigen bewoners, dat dan in de stad aanwezig is. Augustus kent ook hoge bezoekersaantallen, maar dan zijn veel inwoners op vakantie, zodat de stad minder druk lijkt.
Provincie:
Tag(s):