woensdag, 4. juli 2007 - 15:46

Meer zaken boven water gekomen die homogerelateerd zijn

Amsterdam

De politie Amsterdam-Amstelland maakte 4 juli bekend dat het onderzoeksteam op meer zaken gestuit is die in verband staan met homogerelateerd geweld.

Naar aanleiding van de oproep aan getuigen en slachtoffers van anti-homogeweld hebben zich 6 betrokkenen gemeld en zijn er 4 nieuwe geweldszaken aan het licht gekomen. Mogelijk één daarvan is gepleegd door de groep van 6 jongemannen die in de nacht van 28 op 29 juni werd gearresteerd.

Genoemde groep viel die avond 2 homoseksuele mannen aan in het uitgaangsgebied rond de Reguliersdwarsstraat. Beide mannen raakten gewond maar door snel ingrijpen van de politie konden alle verdachten worden ingerekend.

Onder de 6 mannen die zich nu hebben gemeld bevinden zich 2 getuigen van deze mishandeling. De andere 4 zijn slachtoffers. Eén van de slachtoffers is eerder op de avond, in hetzelfde gebied en mogelijk door dezelfde groep aangevallen. Zijn belagers scholden, spuugden hem in het gezicht en deelden klappen uit.

Van één van de nieuwe zaken was al aangifte opgenomen zonder dat duidelijk was dat het om homogerelateerd geweld ging. Nader onderzoek heeft aangetoond dat dit wel degelijk het geval is geweest. Ook hier ging het om een mishandeling in het uitgaansgebied rond de Reguliersdwarsstraat.

In de regio Amsterdam-Amstelland zijn dit jaar tot nu toe 10 aangiften opgenomen die homogerelateerd zijn. In 2006 waren het er over het hele jaar 15. In bijna alle gevallen zijn de daders gearresteerd en in verzekering gesteld. In deze specifieke gevallen betrof het nagenoeg allemaal verdachten van Marokkaanse, Turkse en Surinaamse afkomst.

In totaal werden er vorig jaar in de regio 4336 geweldsdelicten geregistreerd. Tot nu toe zijn dat er 2520. Onder geweldsdelicten wordt onder meer verstaan: mishandeling, openlijke geweldpleging, huiselijk geweld, ambtelijk geweld (verzet/wederspannigheid).

Oproep aan slachtoffers en getuigen
De politie doet nogmaals een oproep aan slachtoffers en getuigen om zich te melden via : 0900 - 88 44
Provincie:
Tag(s):