woensdag, 24. oktober 2007 - 17:11

Meerdere straatroven opgelost met aanhouding Heerlenaar

Heerlen

Met de aanhouding van een 19-jarige Heerlenaar heeft de politie een zestal straatroven opgelost die zich de afgelopen dagen voornamelijk in Parkstad hebben voorgedaan. Dit heeft de politie Limburg-Zuid vandaag bekend gemaakt.

Dat de politie de Heerlenaar kon aanhouden heeft zij te danken aan het alerte optreden van een oud politieman. Deze zag hoe een bestuurder van een personenauto op maandag 22 oktober op de Juliana Bernhardlaan in Hoensbroek de tas van een vrouw probeerde te roven. De man noteerde het kenteken van de auto van de dader en alarmeerde de politie. Deze kon de verdachte enkele uren later in zijn woning aanhouden. Het slachtoffer van die beroving, een 62-jarige vrouw uit Hoensbroek, hield de tas stevig vast en kwam ten val toen de dader de tas probeerde los te rukken. Uiteindelijk vluchtte hij zonder tas.

Tijdens de verhoren bekende de aangehouden Heerlenaar zes straatroven te hebben gepleegd. Op 11 en 12 oktober een in Schinveld en Sittard. Op maandag 22 oktober pleegde hij de overige vier straatroven in Kerkrade, Brunssum, Hoensbroek en Gulpen.

De man had het kennelijk voorzien op oudere dames. De leeftijd van deze slachtoffers lag namelijk tussen de 62 en 89 jaar. In alle gevallen hanteerde de man dezelfde werkwijze door de slachtoffers met zijn auto te benaderen en hen de weg te vragen. Was het slachtoffer dicht genoeg bij het geopende portierraam van de auto, dan werd de tas weggegrist en ging hij ermee vandoor.

In de auto van de man vond de politie onder andere enkele geroofde tassen.
De Heerlenaar zal donderdag 25 oktober aan de officier van justitie worden voorgeleid.
Provincie:
Tag(s):