woensdag, 21. november 2007 - 19:53

Meest gevraagde aanvullende zorgverzekering

Amsterdam

120.000 bezoekers van Independer.nl hebben na de introductie van de nieuwe zorgpremies 2008 vergeleken welk pakket het beste bij hen past. Hieruit komt duidelijk naar voren dat tandarts (81%) en therapieën (80%) de meest gevraagde aanvullende dekkingen zijn. Ook een dekking bij spoedeisende hulp in het buitenland (74%) scoort hoog.

76% van Nederland kiest een aanvullende zorgverzekering: 48% kiest voor een beperkte aanvulling en 28% voor een uitgebreide aanvulling. De belangrijkste rubrieken voor consumenten zijn tandarts en therapieën. Bij therapieën kiest 46% voor 9 behandelingen en 35% voor 18 behandelingen of meer.

Bij de tandartsdekking kiest 34% voor een dekking van maximaal 250 euro en 42% voor een hogere dekking.

Mensen die kiezen voor een hogere tandartsdekking moeten rekening houden met een beperkte medische beoordeling. Wanneer men kiest voor een tandartsdekking van 100% met een maximum vergoeding van 500 euro vragen bijna alle verzekeraars om een medische beoordeling. Ten opzichte van twee jaar geleden, bij de introductie van de basisverzekering, zijn verzekeraars veel strenger geworden in de acceptatie. Meestal bestaat deze medische beoordeling slechts uit de volgende twee vragen:

1) Gaat u regelmatig voor controle naar de tandarts?
2) Verwacht u binnenkort een behandeling op het gebied van kronen, inlays en orthodontie?

Deze vragen hoeven geen drempel te zijn bij het overstappen naar een andere verzekeraar. Een uitgebreide dekking op therapieën bieden de meeste verzekeraars aan zonder medische beoordeling.
Categorie:
Tag(s):