zondag, 22. april 2007 - 16:38

Meisje (11) overleden na aanrijding

Noordwijkerhout

Een 11 jarig meisje uit Noordwijkerhout is overleden nadat zij zaterdagavond 21 april betrokken was geweest bij een aanrijding op de Leidsevaart. Het meisje fietste samen met haar vader rond 20.45 uur over de Leidsevaart in de richting van Lisse.

Zij reden achter elkaar toen een auto hen tegemoet reed. Op het moment dat de auto hen voorbij zou rijden, raakte het meisje vermoedelijk met haar voorwiel het achterwiel van haar vader. Door de tik week zij naar links uit. Zij kwam voor de auto terecht. De automobilist kon niet tijdig stoppen en reed het meisje aan. Het meisje kwam door de aanrijding op de grond terecht en raakte ernstig gewond.

Politie, ambulance en een speciaal medisch team kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Het meisje werd zo snel mogelijk met spoedtransport naar het LUMC gebracht. ’s Nachts is hemeisje aan haar verwondingen overleden.

De verkeersdienst van de politie heeft op de plaats van de aanrijding onderzoek gedaan naar de oorzaak. De automobilist, een 31 jarige Noordwijkerhouter, werd op het politiebureau gehoord en werd een blaastest afgenomen. Hij bleek onder invloed van alcohol zijn auto bestuurd te hebben. Hij blies op het ademanalyseaparaat een uitslag van 445 ug/l (limiet in het verkeer is 220 ug/l). Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):