woensdag, 9. mei 2007 - 21:57

Melkveehouders voeren actie bij Friesland Foods

Meppel

Bij het hoofdkantoor van Friesland Foods in Meppel waren woensdag zo'n 160 sympathisanten van de Dutch Dairymen Board (DDB) aanwezig om actie te voeren. De actievoerders zijn van mening dat de melkprijs voor melkveehouders omhoog moet.

De concerndirectie van Friesland Foods gaf aan de zorg van de melkveehouders over de inkomensontwikkeling op het melkveehouderijbedrijf te delen.

Theo Spierings, waarnemend voorzitter van de concerndirectie verklaarde: "Op dit moment signaleren wij een positieve stemming op de zuivelmarkt. Daar zijn wij blij mee. Boter- en melkpoederprijzen zijn aanzienlijk gestegen. Ook voor een deel van onze consumptiemelkproducten is het gelukt prijsverhogingen door te voeren. Op basis van die stijging van de opbrengstprijzen in de markt hebben wij dan ook de voorschotmelkprijs dit jaar in twee stappen verhoogd.

Het is ook positief dat wij zeer recentelijk ook bij kaas de eerste nieuwe contracten hebben afgesloten tegen hogere prijzen. En u weet dat kaas voor ons erg belangrijk is. Zo'n 60 procent van onze melk wordt verwerkt tot kaas.

Wij spannen ons uiteraard voortdurend in om zo hoog mogelijke prijzen in de markt te realiseren. Het is en blijft altijd een kwestie van vraag en aanbod. De marktvooruitzichten zijn goed".
Provincie:
Tag(s):