dinsdag, 14. augustus 2007 - 16:54

Meppel kandidaat voor 'beste binnenstad'

Meppel

De binnenstad van Meppel maakt kans uitgeroepen te worden tot Beste Binnenstad van 2007. Dat heeft de Stichting Platform Detailhandel dinsdag bekend gemaakt. Meppel is in de categorie middelgrote steden (minder dan 70.000) één van de drie overgebleven kandidaten.

De andere steden zijn Bergen op Zoom en Hoorn. In de categorie grote steden zijn genomineerd: Arnhem, Nijmegen en Eindhoven. Wethouder Egbert van Dijk is erg blij met de nominatie: “De nominatie en een plaats bij de eerste drie is al een prijs op zich en geeft aan dat Meppel goed op weg is.�

Meppel maakt kans op de titel 'beste binnenstad' door de verschillende initiatieven met als inzet kwaliteitsverbetering van de binnenstad, de aandacht voor leefbaarheid en veiligheid en de ontwikkeling als toeristisch-recreatieve bestemming.

Op donderdag 6 september wordt in Den Haag bekend gemaakt welke stad de titel Beste Binnenstad 2007 mag dragen. De gastspreker is Camiel Eurlings, minister van Verkeer & Waterstaat. De bekendmaking van de winnaars van de verkiezing ‘Beste Binnenstad 2007’ zal worden ingeleid door Pim van den Berg. Hij is straat-o-loog en laat in vogelvlucht honderden beelden van de genomineerde steden zien.
Provincie:
Tag(s):