zaterdag, 20. oktober 2007 - 16:31

Met mobiele ijsbaan op zoek naar toptalent

Amsterdam

Deze winter brengen AEGON en de KNSB een synthetische schaatsbaan naar basisscholen in Nederland. Kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar worden zo in de gelegenheid gesteld om een schaatservaring op te doen. De schaatslessen worden gegeven door twee ambassadeurs van AEGON: Barbara de Loor en Ab Krook.

"Nu er steeds minder natuurijs is, komen jonge kinderen niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger in aanraking met het schaatsen. Zo wordt schaatsen bijna iets exotisch. Om in de toekomst wereldtoppers te houden zoals Sven Kramer en Ireen Wüst moet je de jeugd wel met het schaatsen in aanraking brengen. Daarom hebben wij, samen met de KNSB, de AEGON Junior Schaatsspelen bedacht", aldus Jan Driessen, Directeur Communicatie AEGON Nederland.

Op iedere deelnemende basisschool wordt de synthetische ijsbaan voor één dag neergelegd. De baan wordt buiten (bijvoorbeeld op het schoolplein) of binnen (bijvoorbeeld in de gymzaal) gebouwd. Tijdens schooltijd krijgen de leerlingen van de groepen 6 tot en met 8 dan een echte schaatsles.

AEGON en de KNSB zorgen voor schaatsen, kleding en een helm. Bovendien krijgen alle deelnemende leerlingen het boekje "Naar de start" van oud-langebaanschaatsster Ria Visser.

De schaatslessen worden bovendien begeleid door twee instructeurs van een schaatsvereniging uit de buurt. "Op deze manier kunnen we de jeugd, die na deze les meer wil weten over schaatsen en schaatslessen direct doorverwijzen naar de dichtstbijzijnde kunstijsbaan. Zo kunnen we enthousiaste kinderen meteen verder helpen", aldus Huub Stammes, algemeen directeur van de KNSB.

Gedurende het winterseizoen wordt de synthetische ijsbaan elke week op een andere school neergelegd.
Categorie:
Tag(s):