zondag, 22. juli 2007 - 13:43

Michiel Mol: "Ik heb Albers ontslagen"

In een interview met Olav Mol heeft Spyker-teambaas, Michiel Mol, kenbaar gemaakt dat hij in feite Christijan Albers uit het Spyker-zitje heeft gehaald, op rationele basis. Michiel Mol beweert ook dat hij veel contact heeft gehad met de Nederlandse coureur en alles goed besproken heeft.

Spyker-teambaas Michiel Mol: “Ik heb hem na die zondag elke dag gesproken, we hebben veel tijd gehad om het erover te hebben. Vreselijk pijnlijk verhaal, erg vervelend met name voor Christijan. Ik had het alleen op emotionele gronden tegen kunnen houden, ik heb een rationele beslissing moeten maken, op basis van business."

De Nederlandse teambaas geeft aan dat hij de uiteindelijke beslissing heeft genomen om Christijan uit de auto heeft gezet: "Ik heb uiteindelijk de beslissing genomen om Christijan om non-actief te stellen. Colin neemt geen beslissingen zonder mijn toestemming. Een van de sponsors die achter Christijan staat, had zijn verplichtingen nagelaten. Hij had een contract met het team, Christijan is wellicht slachtoffer geworden van een deal."

Michiel Mol: "Wel of geen manager heeft met ons en de beslissing te maken, het proces van ontslag had wel anders kunnen verlopen. We zijn nu in goed overleg, we komen vast binnenkort naar buiten met alle mededelingen. Ik hoop dat Christijan nog lang binnen de Spyker-familie blijft. Emotioneel is testrijden een stap terug, rationeel gezien is het wel een interessante optie voor hem."

Over de mogelijke vervanger van Christijan Albers na de Grand Prix van Europa is Michiel Mol duidelijk: "Markus rijdt voor een race, er is wel wat afgesproken. Hij is onze reserverijder daarom zit hij ook in de auto. De oplossing is om iemand te vinden die geld heeft voor de rest van het seizoen. Het is een bedrijf, we draaien gewoon door", aldus Michiel Mol.
Categorie:
Tag(s):