maandag, 28. mei 2007 - 12:27

Milieu belangrijk bij keuze voor trein

Utrecht

De CO2 uitstoot van een reizigerskilometer per trein is twee derde minder dan die van een reizigerskilometer met de auto. Dit speelt een belangrijke rol bij de keuze voor de trein, zo blijkt uit onderzoek van Arachnea onder 1400 Nederlanders die regelmatig van de trein gebruik maken. Voor NS bevestigt het onderzoek de trend naar een bewustere omgang met mobiliteit in Nederland.

Milieuaspecten zijn steeds belangrijker in de afweging tussen auto en trein, blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Arachnea onder 1400 Nederlanders die regelmatig met de trein reizen. Voor meer dan de helft van hen is de milieuvriendelijkheid een (zeer) belangrijke reden om de trein te verkiezen boven de auto.

De golf van publiciteit die de alarmerende documentaire van Al Gore teweeg heeft gebracht, draagt daartoe bij. 43% van de regelmatige treinreizigers denkt door de discussie over de klimaatproblematiek meer na over de impact op het milieu bij de keuze voor de trein of auto. Vijf procent van hen geeft aan zelfs anders te zijn gaan reizen door de klimaatproblematiek.

NS juicht de groeiende bewustwording rondom de impact van de verschillende vervoersmiddelen op het milieu toe. “Als één op de tien automobilisten ervoor zou kiezen om over te stappen op de trein levert dit al meer CO2- reductie op dan het vervangen van alle gloeilampen door spaarlampen in Nederland�, aldus Jeroen Duijvestijn, verantwoordelijk voor de communicatie over duurzaamheid bij NS.
Provincie:
Tag(s):