maandag, 1. oktober 2007 - 11:40

Milieudefensie voert actie op Schiphol

Schiphol

Twintig actievoerders van Milieudefensie, verkleed als twee meter brede blauwe belastingenveloppen, voeren op dit moment actie op Schiphol. Klimmers van Milieudefensie hebben een spandoek opgehangen aan een grote reclamezuil met de leus: Schiphol Climate Killer. Kerosineaccijns nu!

Milieudefensie is blij dat het kabinet met de tickettax een eerste stap heeft gezet. Maar er is meer nodig. Zo zouden milieuminister Cramer en haar collega Bos van Financiën hun best moeten doen om met bijvoorbeeld Engeland, Duitsland, België en Frankrijk een kopgroep te vormen van Europese landen die kerosineaccijns gaan heffen op vluchten tussen deze landen.

De actievoerders begeven zich onder de reizigers en delen pamfletten aan hen uit, waarin ze erop gewezen worden dat zij geen BTW over vliegtickets en ook geen accijns over kerosine betalen.

Campagneleider verkeer Joris Wijnhoven: 'We hopen dat het kabinet haar oren niet laat hangen naar de reizigersbranche, de luchtvaartsector en de Consumentenbond, die hun kop allemaal in het zand steken voor klimaatverandering. Vliegen wordt kunstmatig goedkoop gehouden, waardoor allerlei funtripjes veel te aantrekkelijk blijven. Wie klimaatverandering serieus neemt, ontkomt niet aan normale belastingmaatregelen voor de luchtvaartsector, inclusief kerosineaccijns'.
Provincie:
Tag(s):