vrijdag, 13. juli 2007 - 16:52

Militaire processie voor behouden uitzending

Roermond

In samenwerking met “Centrum de Kapel� heeft het Nationaal Katholiek Thuisfront en de Dienst Rooms Katholieke Geestelijke Verzorging van het Ministerie van Defensie een eigentijdse bedevaart ontwikkeld in Roermond. Daarbij spelen de bedevaartskapel “In ’t Zand� en het veteranenmonument in Roermond een belangrijke rol. Ook het Indiëmonument wordt in het programma betrokken, zo meldt het Nationaal Katholiek Thuisfront op haar website.

Woensdag 4 juli namen ongeveer twintig militairen deel aan de bezinningstocht in Roermond. De militairen, die in maart zijn teruggekeerd uit Uruzgan, Zuid-Afghanistan, werden ontvangen in de Bedevaartskapel van Onze Lieve Vrouw in ’t Zand in Roermond. Aan de wand in de processiegang hangen diverse tegeltjes met daarop teksten voor de militairen. Ook werd in de kapel een kaars opgestoken voor een behouden terugkeer van de missie in Afghanistan.

Hierna volgde een processie langs het Kruiswegpark en de rivier de Roer naar het Stadspark Hattem. In het park werden bij het Nationaal Indiëmonument en het Nationaal Monument voor Vredesoperaties een eregroet gebracht aan gesneuvelde collega’s.
Provincie:
Tag(s):