maandag, 6. augustus 2007 - 22:26

Militairen Task Force Uruzgan terug in Nederland

Eindhoven

De militairen van Taskforce Uruzgan zijn maandagavond aangekomen op de vliegbasis Eindhoven. Van Griensven kwam samen met 94 andere militairen om 18.30 uur aan op het vliegveld en werd toegesproken door Generaal Dick Berlijn. Daarna was het tijd voor het herenigen van de gezinnen. Van Griensven droeg het commando over de Task Force Uruzgan 1 augustus jl. over aan kolonel Nico Geerts.

Onder leiding van commandant Van Griensven heeft de Task Force het proces van wederopbouw en stabiliteit in het zuiden van Afghanistan voortgezet. De afgelopen zes maanden leverden zij een belangrijke bijdrage aan het creëren van veiligheid in de provincie Uruzgan. Daarnaast verleende de taakgroep humanitaire hulp bij overstromingen in Deh Rawood en was ze verantwoordelijk voor het opleiden van Afghaanse burgers tot hulpagent. Ook werden diverse opbouwprojecten afgerond.

Ook gaf hij leiding aan de Australische militairen in de Zuid-Afghaanse provincie. Tijdens zijn periode in Uruzgan kwamen vier Nederlandse militairen om het leven.
Provincie:
Tag(s):