donderdag, 11. oktober 2007 - 18:54

Miljoenen-subsidie voor revatilisering Beatrixhaven

Maastricht

Het Ministerie van Economische Zaken heeft de gemeente Maastricht een subsidie van 2,5 miljoen euro toegekend voor revitalisering van de Beatrixhaven. Dit betekent dat heel snel gestart kan worden met de opknapbeurt van het verouderde bedrijventerrein. Volgens het Ministerie is met de opknapbeurt een nationaal economisch belang gediend.

De Beatrixhaven is met haar 200 hectare, 211 bedrijven en meer dan 5400 werknemers één van de grotere bedrijventerreinen in Zuid-Limburg. De subsidie wordt toegekend op basis van een toekomstplan, dat gezamenlijk ontwikkeld is door de gemeente Maastricht, de ondernemersvereniging, de Kamer van Koophandel, het LIOF, de provincie Limburg en het Ministerie van Economische Zaken.

Om meer ruimte te maken voor bestaande en nieuwe bedrijven zal het geld ondermeer worden gebruikt voor het doen van grondaankopen, sanering van rommelige plekken, het tegengaan van geluidshinder en de verbetering van de bereikbaarheid. Deze aanpak zal in totaal enkele tientallen jaren in beslag nemen, meldt de gemeente Maastricht.
Provincie:
Tag(s):