woensdag, 17. oktober 2007 - 10:52

Milli Görüs betreurt de gebeurtenis in Slotervaart

Amsterdam

De islamitische stichting Milli Görüs laat in een persbericht weten dat zij de gebeurtenissen in Slotervaart betreurt en meeleeft met de gewonde agenten en de familie van de dader. Milli Görüs wil iedereen tot kalmte oproepen en verwijzen naar ieders verantwoordelijkheid om te voorkomen dat de maatschappelijke vrede geen schade oploopt.

De islamitische stichting Milli Görüş is één van de grootste Islamitische verbanden in Europa, met afdelingen in onder meer Duitsland en Nederland. Het hoofddoel van de oorspronkelijke, in Turkije actieve stichting, is het vestigen van een Islamitische staat in Turkije. De buitenlandse aftakkingen hebben vooral het opkomen voor de plaatselijke Turkse en Islamitische minderheden als doel.

Milli Görüs maakt zich tevens zorgen om het feit dat er tegenwoordig zo makkelijk geweld wordt gebruikt. Het is niet acceptabel dat de jeugd wapens op zak heeft en die ook gebruikt. Het is belangrijk om bij elke handeling na te denken; is dit goed voor de samenleving, is dit goed voor mijn omgeving en is dit goed voor mij? De ouders, scholen, zelforganisaties etc. zouden hierop veel alerter moeten zijn.

Maatschappelijke vrede is in een plurale samenleving waarin we leven, alleen te handhaven als iedereen zich respectvol en tolerant opstelt naar de medeburger. Immers, respect verdien je alleen als je respect geeft aan de ander.
Provincie:
Tag(s):