dinsdag, 20. november 2007 - 10:43

Minder politie inzet tijdens voetbalwedstijden

Utrecht

Het afgelopen seizoen zijn er weer minder politie-uren ingezet bij de wedstrijden in het betaalde voetbal. De invoering van de nieuwe competitie met de play-offs in het seizoen 2005-2006 heeft in het tweede opeenvolgende seizoen niet geleid tot een verhoging van de politie-inzet. Een belangrijke doelstelling is daarmee behaald.

Het aantal aanhoudingen is in seizoen 2006-2007 gedaald ten opzichte van de jaren daarvoor. Er hebben minder grootschalige incidenten plaatsgevonden, waardoor er ook geen grootschalige aanhoudingen geweest zijn. Er zijn wel meer buitenlandse supporters aangehouden in Nederland en het aantal Nederlandse supporters dat in het buitenland is aangehouden is zelfs meer dan verdubbeld.

Verschillende korpsen zetten hun politie in op basis van daadwerkelijk beschikbare en actuele informatie in plaats van alleen op basis van historische gegevens van beide clubs; de zogenaamde informatie gestuurde politie. Daarnaast hebben er het afgelopen seizoen aanzienlijk minder recherche onderzoeken plaats gevonden en een aantal politiekorpsen hebben efficiënte manieren gevonden om de politie-inzet te beperken
Provincie:
Tag(s):