donderdag, 20. september 2007 - 8:50

Minima gratis naar BV Veendam

Veendam

Minima uit de gemeenten Veendam, Bellingwedde en Pekela kunnen in het seizoen 2007-2008 naar de thuiswedstrijden van de BV Veendam. De kosten voor een kaartje worden door de gemeenten vergoed. Gezinnen met een bijstandsuitkering kunnen een vergoeding krijgen als zij deelnemen aan sociale-, culturele- en/of sportieve activiteiten. Zij ontvangen deze vergoeding op grond van het minimafonds.

Het blijkt dat veel minima graag wedstrijden van de BV Veendam bezoeken, maar dat de financiële middelen hiervoor vaak ontbreken, ondanks de vergoeding uit het minimafonds. De colleges van de gemeenten Veendam, Pekela en Bellingwedde hebben onlangs ingestemd met een voorstel een extra bedrag vrij te maken uit dit fonds. Op deze manier kunnen met name gezinnen en alleenstaande ouders, maar ook alleenstaanden zonder kinderen met een minimum inkomen naar de thuiswedstrijden van de BV Veendam.

Het project start bij de thuiswedstrijd van de BV Veendam tegen Haarlem op 5 oktober aanstaande. De minima ontvangen van de gemeenten deze week persoonlijk een uitnodigingsbrief met de voorwaarden tot deelname. Overigens geldt bij deelname aan het project dat de toegangskaarten worden uitgegeven zolang de voorraad strekt. De BV Veendam voert het project uit.
Provincie:
Tag(s):