dinsdag, 26. juni 2007 - 19:54

Minima met korting naar culturele voorstellingen

Hoorn

Karavaan reist tussen 12 juli en 12 augustus door de kop van Noord Holland. Hoorn is een belangrijke plaats waar vele culturele activiteiten zoals dans, zang en muzikale voorstellingen worden gegeven. Minima kunnen nu extra profiteren met de 650-cultuurstrippenkaart die de gemeente Hoorn samen met Stichting Hoorn 650 uitgeeft.

Het is een gratis strippenkaart met een waarde van 25 euro: vijf strippen van 5 euro. Inwoners van Hoorn met een minimuminkomen kunnen met deze strippen entreekaartjes kopen voor Hoorn 650-activiteiten die 5 euro of meer kosten. De voorstellingen van Karavaan in Hoorn zijn onderdeel van de Hoorn 650-activiteiten en zijn dus met deze strippenkaart te betalen.

Een overzicht van alle voorstellingen, waarvan een deel gratis is, is te vinden op www.karavaan.nl. Ook vindt men daar informatie over de verkooppunten. Voor het telefonisch reserveren van kaartjes kan men vanaf 9 juli bellen met Karavaan: 023 - 553 14 69.

De speciale Hoorn-650 strippenkaart is extra naast de bestaande cultuurstrippenkaart van 50 euro. Ook deze kaart kunnen alle inwoners van Hoorn met een minimuminkomen aanvragen. Het zijn tien strippen met een waarde van 5 euro. Deze strippen kan men gebruiken als betaalmiddel bij verschillende culturele instanties in Hoorn en omstreken.

Voor beide strippenkaarten geldt dat men per inwonend gezinslid (van twee jaar of ouder) één strippenkaart kan ontvangen. Dus als het gezin bestaat uit twee volwassenen en twee kinderen, dan kan dit gezin vier cultuurstrippenkaarten en vier Hoorn 650-strippenkaarten krijgen.

Niet alleen bijstandsgerechtigden hebben recht op een cultuurstrippenkaart en andere vormen van financiële ondersteuning van de gemeente. Ook bijvoorbeeld ouderen met een AOW-uitkering en geen of een klein pensioen, of mensen met een laag salaris kunnen hier in aanmerking voor komen. Via de website www.gwihoorn.nl kunnen mensen zelf een simpele inkomenstest doen die snel duidelijk maakt of ze mogelijk recht hebben op een of meerdere voorzieningen.
Provincie:
Tag(s):