donderdag, 29. november 2007 - 9:16

Minister schetst Nederlandse inzet in het Midden-Oosten vredesproces

Enschede

Minister Verhagen van Buitenlandse Zaken schetst vandaag op donderdag 29 november de Nederlandse inzet in Midden-Oosten vredesproces. In een toespraak voor het Opperrabijn Hirsch Instituut in Enschede trekt Verhagen lessen uit de geschiedenis voor de vredesbesprekingen tussen Israël en de Palestijnen die deze week in Annapolis een nieuwe start maakten.

De conferentie van het Opperrabijn Hirsch Instituut blikt terug op twee historische besluiten: het bekend maken van de Balfour Declaratie in 1917, waarbij de Britse regering de Joden een thuisland in Palestina beloofde en het VN delingsplan voor Palestina van 1947 dat voorzag in de oprichting van een Joodse en een Arabische staat met Jeruzalem als internationale stad.

Naast minister Verhagen zullen onder meer spreken hoofdrabbijn Benyomin Jacobs van het Interprovinciaal Opperrabbinaat, mevrouw Sumaya Barghouti van de Palestijnse Delegatie in Den Haag, bisschop van Rotterdam monseigneur Adrianus van Luyn en dr. Bas Plaisier, scriba van de Generale Synode van de Protestantse Kerk in Nederland.
Provincie:
Tag(s):