donderdag, 5. juli 2007 - 19:42

Misstanden autosloperij onder de loep

Rotterdam

Afgelopen dinsdag heeft de Vreemdelingenpolitie in samenwerking met diverse in- en externe organisaties mede na verzoeken van bewoners een grote controle uitgevoerd bij tien autosloperijen en een garagebedrijf aan de Gilze-Rijenstraat en de Volkelstraat in Rotterdam.

Het doel van deze controle was de autosloperijen op deze locatie te controleren op de Wet Arbeid Vreemdelingen en Voertuigcriminaliteit. Ook de Belastingdienst, dienst SoZaWe, KLPD en de uitkeringsinstantie UWV hebben controles uitgevoerd. Ook de politiehondenbrigade was bij de controle ter ondersteuning aanwezig.

In totaal zijn door de (wijk)politie en partners 40 personen gecontroleerd op identiteit, nationaliteit en verblijfsrechtelijke positie. Daarbij zijn 7 personen staande gehouden, met verschillende nationaliteiten voor de Wet Vreemdelingen en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Van deze 7 hebben 4 een bekeuring gekregen voor het niet bij zich hebben van een identificatie, 2 zijn er heengezonden en 1 is in vreemdelingenbewaring gesteld.

Daarnaast zal de Arbeidsinspectie in ieder geval één bedrijf een boete opleggen en maakt de dienst SoZaWe tegen twee personen proces-verbaal die aan het werk waren terwijl zij ook een uitkering kregen.

Verder werd in een loods een gestolen onderdeel aangetroffen van een auto. Bij nader onderzoek in andere ruimten van dit bedrijf werden bij minimaal nog 4 auto's gestolen onderdelen aangetroffen. Ook zullen processen-verbaal worden opgemaakt vanwege het feit dat er gestolen onderdelen werden aangetroffen. De afdeling voertuigencriminaliteit, de wijkpolitie en de recherche stellen een aanvullend onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):