woensdag, 21. februari 2007 - 16:59

Mobiel stembureau rijdt langs scholen

Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden zal op de verkiezingsdag van 7 maart een mobiele stembus inzetten die langs de grote Leeuwarder scholen rijdt. In de bus kunnen studenten, medewerkers en andere stemgerechtigden uit de gemeente Leeuwarden hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten. De gemeente wil zo jongeren extra stimuleren omtoch te gaan stemmen. Het is de eerste keer in Fryslân dat een gemeente een mobiel stemkantoor door middel van een bus inzet.

Het idee van de mobiele stembus komt van een student van het Friesland College en wordt uitgevoerd in samenwerking met Stembureau de Jong. Op het mobiele stembureau zelf komen ook jongeren te zitten. Scholieren van het Friesland College krijgen de komende week een speciale training ter voorbereiding op hun officiële functie als lid van het stembureau. Naast de jongeren zullen de Statenleden Tineke Schokker en Bert Versteeg plaatsnemen als voorzitter. De bus rijdt op vastgestelde tijden langs de NHL, Friese Poort en het Friesland College.

Bustijden mobiele stembus
Noordelijke Hogeschool Leeuwarden
Waar: Parkeerterrein ingang Fonteinland 7, 8913 CZ Leeuwarden
Hoe laat: 07.30 uur tot 09.30 uur

Friese Poort Leeuwarden
Waar: Schoolplein bij ingang Friese Poort, Wilaarderburen 1, 8924 JK Leeuwarden
Hoe laat: 10.30 uur tot 12.30 uur

Friesland College Leeuwarden
Waar: Schoolplein bij ingang Friesland College Campus, Julianalaan 97, 8931 AH Leeuwarden
Hoe laat: 13.30 uur tot 16.00 uur


Alleen kiesgerechtigde inwoners van de gemeente Leeuwarden kunnen direct met hun stempas stemmen in de mobiele stembus. Friese inwoners die niet in de gemeente Leeuwarden wonen, maar wel in Leeuwarden willen stemmen moeten hiervoor tijdig een kiezerspas aanvragen bij hun eigen gemeente. Met de kiezerspas kunnen ze in de gehele provincie stemmen, dus ook op het mobiele stembureau. Kiezers die niet in de provincie Friesland woonachtig zijn kunnen alleen hun stem in de eigen provincie uitbrengen.
Provincie:
Tag(s):