woensdag, 28. november 2007 - 15:27

Moeder dode baby aangehouden

Leens

De moeder van de op 23 november levenloos aangetroffen baby, is dinsdagavond aangehouden. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij het om het leven brengen van de pasgeboren baby. De zuigeling werd levenloos gevonden in een container bij de woning aan de Proosdij in Leens gevonden.

De zaak kwam aan het licht toen zij die vrijdag met spoed werd overgebracht naar een ziekenhuis om te bevallen. In het ziekenhuis beviel zij alleen van de placenta. Toen ambulancepersoneel en de politie bij de woning in Leens gingen kijken, troffen zij de levenloze baby aan.

Zaterdagmiddag is sectie op het lichaam van het baby'tje verricht om de doodsoorzaak vast te kunnen stellen. De sectie heeft uitgewezen dat het baby'tje een onnatuurlijke dood is gestorven. De politie gaat uit van een misdrijf. Nadat de vrouw is ontslagen uit het ziekenhuis, werd ze aangehouden. Ze wordt overgebracht naar een penitentiaire inrichting, waar ook speciale zorg mogelijk is. De familie krijgt zorg van maatschappelijk werk. Het onderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):