donderdag, 8. november 2007 - 21:32

Moeder en dochter gaan op politiebureau door het lint

Assen

Een 43 jarige vrouw uit Assen en haar 18 jarige dochter zijn woensdagmiddag in de hal van het politiebureau in Assen aangehouden voor belediging van een agent en het belemmeren van het werk van de politie. Aanleiding was de boosheid van de vrouw over de aanhouding eerder die dag van een andere 12 jarige dochter die op heterdaad was betrapt bij het plegen van winkeldiefstal.

Het 12 jarig meisje werd betrapt in een winkel aan de Groningerstraat in Assen waar ze een paar zakken pepernoten stal. De politie nam het meisje mee naar het bureau en belde daar de moeder. Die was het niet eens met de werkwijze van de politie en ging in gezelschap van haar 18 jarige dochter naar het bureau en wilde haar dochter direct meenemen.Toen haar te verstaan werd gegeven dat dit pas kon nadat er van het meisje een verklaring was opgenomen en de zaak was afgewerkt werd ze kwaad en schold ten overstaan van meerdere bezoekers een agent uit voor ondermeer ‘mongool’. Hierop is de vrouw aangehouden. De 18 jarige dochter probeerde dat te voorkomen en belemmerde door haar moeder vast te houden het werk van de politie. Toen zij daarbij ook een agent beledigde is ook zij aangehouden.

Uiteindelijk konden alle verdachten na verhoord te zijn het bureau weer verlaten. Tegen de jongste dochter wordt proces-verbaal opgemaakt voor diefstal. De moeder en de andere dochter kregen direct van Justitie boetes opgelegd van in totaal € 810,-. Door betaling van deze boetes kunnen ze verdere strafvervolging voorkomen.
Provincie:
Tag(s):