dinsdag, 8. mei 2007 - 9:46

Moeder haalt kinderen weg bij opvanggezin

De politie heeft zaterdagmiddag drie personen aangehouden die ervan verdacht worden twee kinderen te hebben meegenomen bij een opvanglocatie in America en van het verschaffen van onderdak. Dit heeft de politie maandag bekend gemaakt.

De kinderen, een jongetje van 9 en een meisje van 13 jaar oud, waren ondergebracht bij een opvanggezin in America en zijn hier dinsdagmiddag door de twee verdachten meegenomen naar een onbekende locatie. Al snel werd bij de politie duidelijk dat het om de moeder en de stiefvader, een 49-jarige vrouw en 27-jarige man uit Tilburg, van de kinderen ging.

De politie heeft met een team van negen mensen de moeder en stiefvader opgespoord en kon afgelopen zaterdag in samenwerking met de politie in de regio Gelderland tot aanhouding overgaan. De moeder zat met de kinderen in een woning van een andere 49-jarige vrouw in Dieren. Beide vrouwen zijn aangehouden en de stiefvader werd aangehouden in een woning in Netersel. De verdachten zijn naar de regio Limburg-Noord overgebracht voor verhoor en zitten momenteel nog vast.

De kinderen waren in goede gezondheid en zijn overgedragen aan Bureau Jeugdzorg.
Provincie:
Tag(s):