vrijdag, 5. oktober 2007 - 15:56

Moeder verzon vondelingen verhaal

Rotterdam

De vrouw die vrijdagmiddag de politie belde nadat zij twee in doeken gewikkelde baby’s voor haar deur vond, blijkt de moeder van beide meisjes te zijn. Naar eigen zeggen, opende zij rond 14.40 uur de voordeur van haar woning aan de Kopenhagenstraat en zag de twee zuigelingen liggen. Zij nam ze mee naar binnen en lichtte de politie in. Nog voor de politie en een ambulance ter plaatse waren, overleed één van de zuigelingen.

Volgens een woordvoerder van de politie zijn de zuigelingen hooguit een paar dagen oud en leek de overleden baby al erg zwak toen het gevonden werd. Reanimatie door het ambulancepersononeel mocht niet meer baten. De tweede baby maakt het redelijk en is overgebracht naar een ziekenhuis.

De 21-jarige vrouw verklaarde in eerste instantie tegenover de politie de baby’s niet te kennen, maar gaf later toe de moeder van de meisjes te zijn, aldus de woordvoerder. De politie is een sporen onderzoek begonnen op de plaats waar de baby’s gevonden zijn. In belang van het onderzoek maakt de politie het geslacht van de baby’s nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):