maandag, 8. oktober 2007 - 11:30

Moeder 'vondelingen' niet verdacht van moord

Rotterdam

Uit onderzoek van de politie dat afgelopen vrijdag startte naar het overlijden van een enkele dagen oude baby verkeert in een nieuwe fase. Het resultaat van de sectie op het stoffelijk overschot heeft geen aanwijzingen opgeleverd voor een geweldsmisdrijf, aldus een woordvoerder van de politie.

Uit het onderzoek is verder gebleken dat de 21-jarige moeder die vrijdag werd aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van één van haar kinderen, alleen in haar woning aan de Kopenhagenstraat is bevallen van een tweeling. Ze heeft geprobeerd voor de twee baby’s te zorgen, maar was niet bij machte dit te organiseren.

Op grond van de onderzoeksresultaten heeft het OM besloten de verdachte niet voor te geleiden voor de Rechter-Commissaris nu er geen aanwijzingen zijn voor een geweldsmisdrijf. Zij blijft wel verdachte met betrekking tot het niet voldoen aan de zorgplicht die zij had ten aanzien van de pasgeborenen. Het onderzoek van de politie wordt dan ook voortgezet.

De verdachte zal, in samenspraak met de politie en Hulpverleningsinstellingen in een hulpverleningstraject worden geplaatst.
Provincie:
Tag(s):