zaterdag, 5. mei 2007 - 22:49

Moedereend met kleintjes verdwaald in woonwijk

Emmen

Mede dankzij de Duitse herder Max zijn een moedereend en haar acht kleintjes van een wisse dood gered. De eenden familie was in een woonwijk verdwaald geraakt en werd, daar achter na gezeten door honden en katten. Max heeft de eendjes weten op te speuren waarna medewerkers van de Dierenbescherming ze na een veilige plaats hebben gebracht.

Vrijdagmiddag kwam er bij de Dierenbescherming Zuid Oost Drenthe een melding binnen dat een moedereend met acht kleintjes midden in een woonwijk zouden rond lopen ver uit de buurt van water.

Toen de Dierenambulance ter plaatse kwam was het gezin aan de wandel gegaan in de richting van de Nieuw Amsterdamsestraat. De chauffeur besloot te gaan kijken of de dieren gevonden konden worden. Tijdens de zoektocht staken de eendjes plotseling voor de Dierenambulance de straat over. De chauffeur reageerde direct door de alarm- en zwaailichten aan te zetten om het verkeer te waarschuwen.

Aangezien er in de richting waar de eenden gingen geen water in de buurt was, werd besloten om de dieren te vangen en naar een veilige plaats over te brengen. Zes van de acht eendjes lieten zich direct pakken maar de andere twee vluchtten het hoge gras in waar ze al snel uit het zicht verdwenen.

Een inwoner uit Emmen, die de mensen van de Dierenbescherming bezig zag, stopte zijn auto en bood de diensten van zijn hond aan. De Duitse Herder Max, die in het bezit is van gehoorzaamheidscertificaten, zou proberen de kuikens in het hoge gras op te sporen. In korte tijd had hij de diertjes gevonden en konden ook zij in veiligheid worden gebracht.

De moedereend is spoorloos verdwenen.
Provincie:
Tag(s):