zaterdag, 18. augustus 2007 - 23:01

Moeiteloze winst FC Twente

FC Twente is, zoals verwacht mag worden in een wedstrijd tegen de nummer 16 van vorig jaar, het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. De Tukkers wonnen de eerste uitwedstrijd van het seizoen op Woudenstein met 0-2. Blaise N'Kufo, woensdag met Zwitserland tegenstander van Oranje, maakte beide doelpunten.

Vanaf de eerste minuut zorgde het 4:3:3 systeem van beide ploegen voor een aantrekkelijke wedstrijd. Excelsior zakte ver terug en liet Twente aanvallen. Omdat de balsnelheid wat aan de lage kant was, maakt FC Twente het zichzelf niet gemakkelijk. En bovendien liet de ploeg van Ton Lokhof lien de counter zeer goed te beheersen, vooral via de snelle rechtsbuiten Rojer. Hieruit ontstonden verschillende gevaarlijke situaties voor het doel van Twente. De goed en altert keepende Boschker wist door goed keeperswerk het gevaar echtet steeds af te wenden.

Na 10 minuten breekt FC Twente de score open via N'Kufo, die met het hoofd raak kopt na een voorzet van Wilkshire. Onhoudbaar voor Graafland slaat de bal van 16 meter binnen (0-1).

Hoewel het baltempo van Twente laag blijft krijgt Twente voldoende kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien maar zowel N'Kufo als Brama treffen geen doel. Het schot van N'Kufo treft zowel lat als paal maar stuit de goal uit en ook het afstandschot van Brama raakt de binnenkant van paal.

In de tweede helft past trainer Lokhof een tweetal wissels toe: de geblesseerde Stam maakt plaats voor van Steensel en de tegenvallende Van Guldener voor Korf.

Omdat de marge nog maar een treffer is, hoopt Excelsior lange tijd op een stuntje. Opnieuw zakken de Rotterdammers terug op eigen helft en proberen via een counter de gelijkmaker te forceren.

Dat lukt bijna, ook al omdat FC Twente ongeduldig en ongeconcentreerd speelt. Vooral invaller Korf vormt een gevaar voor de verdediging van Twente. Toch is het uiteindelijk Twente dat de wedstrijd beslist, al is daar een foute terugspeelbal van Luijkx voor nodig. N'Kufo twijfelt geen moment en loopt op keeper Graafland af. De Excelsior-doelman kan niks anders doen dan N'Kufo neerleggen De Zwitser neemt de strafschop zelf en schiet de bal feilloos in de rechterbovenhoek: 0-2.

De wedstrijd is daarmee gespeeld ook al is het einde van de wedstrijd nog bijzonder aardig met een aantal scrimmages in de zestien meter van het Enschedese doel. Ook Twente counterde nog een aantal keer maar wist de score niet meer te verhogen.