dinsdag, 3. juli 2007 - 19:31

Moens zet er een punt achter

Oscar Moens zet definitief een punt achter zijn carrière. De 34-jarige doelman verzocht PSV tot ontbinding van zijn nog één jaar doorlopende contract en de Eindhovense club heeft daar mee ingestemd.

De Eindhovenaren hebben met Bas Roorda inmiddels al een vervanger voor Moens in huis gehaald als tweede doelman.

"We vinden het erg jammer dat hij stopt, hij vervulde zijn rol als tweede keeper perfect. Maar hij heeft ons aangegeven dat hij het niet meer op kan brengen, derhalve hebben wij ingestemd met ontbinding van zijn contract'', aldus Manager Voetbalzaken Stan Valckx op psv.nl.

"Er komt een punt in je leven om iets anders te gaan doen en dat punt is nu aangekomen", aldus Moens op de website van PSV. Hij laat nog in het midden wat hij precies gaat doen.

Moens bereikte in 2005 de bekerfinale met Willem II, vorig jaar het landskampioenschap met PSV en keepte twee interlands voor het Nederlands elftal. Op 13 oktober 1998 maakte hij zijn debuut voor Oranje in een oefenduel met Ghana (0-0) in het Gelredome in Arnhem. Zijn tweede interland speelde eveneens vriendschappelijk, tegen Denemarken (1-1) op 10 november 2001.

Moens werd helaas ook bekend door het zakelijke conflict met AZ-voorzitter Dirk Scheringa. De ruzie over zijn portretrecht liep zo hoog op, dat Moens in totaal bijna twee jaar lang niet voor de Alkmaarders mocht uitkomen.
Categorie:
Tag(s):