maandag, 23. april 2007 - 12:49

'Mogelijk bommen gemaakt in schuurtje'

Deurne

Een aantal woningen aan de Fitissingel in Deurne zijn maandagmiddag rond 12.45 uur ontruimd omdat in de woning chemische stoffen werden aangetroffen die zeer explosief zouden zijn. Een 24-jarige man uit Deurne is aangehouden. De politie heeft de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) ingeschakeld om een en ander te inventariseren.

Naast bekende chemicaliën die in combinatie met elkaar zeer explosief kunnen zijn, werd in een tweetal potjes een onbekende stof gevonden. Om te analyseren om welke materiaal het ging, gebruikte de EOD een op afstand bestuurbare robot die de potjes op een veilige manier wist open te maken.

Hierna was de EOD in staat te bepalen of het al dan niet om een gevaarlijke stof ging. Voorafgaand aan deze kortdurende operatie, werd ter hoogte van de schuur een container geplaatst. Deze was bedoeld om uitstoot van scherven en puin bij een eventuele explosie tegen te houden.

Omstreeks 16.15 uur bleek dat de inhoud van de potjes ongevaarlijk was. Kort hierna werden de geëvacueerden op de hoogte gesteld dat ze weer naar hun woning konden terugkeren. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):