vrijdag, 14. september 2007 - 22:37

'Mogelijk snelle aanhouding stenengooiers'

Best

De resultaten van de reconstructie van het stenengooi-incident zijn bekend bij het rechercheteam. De reconstructie heeft meer duidelijkheid opgeleverd over twee auto’s, waarvan de inzittenden mogelijk betrokken zijn bij de dodelijke aanrijding op 29 april van dit jaar op de Sonseweg in Best. Ook is tijdens het onderzoek een nieuwe hanggroep in beeld gekomen bij het team, het gaat om een groep uit Son. De politie sluit niet uit dat zij op korte termijn aanhoudingen zal kunnen verrichten binnen dit onderzoek.

De reconstructie van het stenengooierincident vond op 9 juli plaats aan de Eindhovenseweg in Son. Met behulp van een laser werd de situatie bij een tankstation aan de eerdergenoemde weg, in beeld gebracht. De gegevens over de voertuigen, die uit de reconstructie naar voren zijn gekomen, worden nu verder onderzocht.

Het rechercheteam heeft de afgelopen tijd nog diverse belangrijke getuigen gehoord. Hierdoor krijgt het team steeds meer zicht op de wijze waarop het dodelijke verkeersongeluk plaats heeft gevonden en wie daar mogelijk verantwoordelijk voor zou kunnen zijn. Lopende het onderzoek is een derde hanggroep uit Son in beeld gekomen.

Eerder werd al gemeld dat het rechercheteam zicht had op hanggroepen in Best en Woensel-Noord. Zeker nu ook de resultaten van de reconstructie bekend zijn en de hanggroep in Son in beeld is gekomen.

Het stenengooi-incident heeft een grote maatschappelijke impact en het team is er alles aan gelegen om deze zaak op te helderen. Bij het tragische ongeluk op 29 april, op de Sonseweg in Best, kwam de 73-jarige automobilist uit Aarle-Rixtel bekneld te zitten in zijn voertuig. Zijn 72-jarige echtgenote overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De man werd zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is nog steeds herstellende van het opgelopen letsel.
Provincie:
Tag(s):