woensdag, 5. december 2007 - 11:57

Mogelijk technische storing oorzaak brand 't Zandt

Vlak bij het Groningse ’t Zandt is woensdagmorgen een grote brand uitgebroken in een schuur van een timmerbedrijf. De brandweer is met groot materieel ter plaatse en probeert de brand, die in de nok van de schuur is begonnen, te blussen.

Ger Blokzijl van de regiopolitie Groningen laat tegen over de politie weten. 'Bij het uitbreken van de brand waren er personeelsleden van het timmerbedrijf aanwezig. Zij hadden net de kachel aangemaakt en ontdekte even later de brand. Zij hebben zelf nog een bluspoging ondernomen alleen omdat de brand in de nok woedde, lukte dit niet'.

Binnen een mum van tijd stond de schuur volledig in de brand. Ook een naast gelegen schuur ging ten prooi aan de vlammen. Rond 15:00 uur was de brandweer de brand 'Meester' en is men begonnen met het afblussen van de brand. Uit veiligheids overwegingen worden enkele muren omgehaald met een kraan. Op het dak van de schuur lag een asbest dakbedekking die eveneens opgerumd zal moeten worden.

De politie laat weten dat men donderdag gaat beginnen met het technische onderzoek. Men vermoedt dat deze brand door een technische oorzaak is ontstaan en niet door de pyromaan.
Provincie:
Tag(s):