donderdag, 23. augustus 2007 - 15:20

'Molenaar Rolf Wassens Held van de Smaak'

Rolf Wassens is een ambachtelijk beroeps-meestermolenaar. Hij werkt zeer professioneel en levert hoogwaardige producten, waarbij hij veel aandacht heeft voor zo weinig mogelijk bewerking van de grondstoffen, om zo de kwaliteit optimaal te houden. Dat vergt iedere keer opnieuw een perfecte afstelling van de molen. Hij werkt met (veelal biologische) producten uit de regio (Groningen), stimuleert anderen in de regio en zijn vakgebied en levert verschillende smaakvolle soorten meel aan uiteenlopende afnemers. Aldus het juryrapport.

Uit een selectie van 29 voorgedragen kandidaten voor de verkiezing van de Helden van de Smaak 2007 zijn er uiteindelijk 8 kandidaten uitgekozen door een deskundige jury. Eén van die finalisten is Molenaar Rolf Wassens van korenmolen “Joeswert� te Feerwerd.

In de jury zaten o.a. Arie van den Brand, voorzitter Biologica, Bob Cramwinckel, smaakonderzoeker en directeur Centrum voor smaakonderzoek, Mac van Dinther, culinair journalist van de Volkskrant
De Helden van de Smaak-verkiezing wordt gehouden in het kader van de landelijke Week van de Smaak, die voor de eerste keer in Rotterdam zal worden gehouden van 24 tot en met 30 september 2007.

“Rolf is één van de weinige molenaars die met natuursteen werkt. Hij is volop betrokken bij de verwerking van biologische producten die verbouwd worden in de provincie Groningen. Eén van de producten, die op de molen verwerkt worden, is SPELT voor het SPELT project Pieterburen�, aldus Hanny Hiddema coördinator van het SPELT project en bestuurslid van de Stichting Keurmerk Streekproducten Groningen. “Wij zijn blij en trots op deze nominatie, temeer omdat diverse producten het keurmerk Gegarandeerd Groningen voeren.�

Echte Groninger kwaliteitsproducten verdienen het om (h)erkend te worden. Deze producten worden geleverd door Groninger ondernemers en bestaan voor het grootste deel uit Groninger ingrediënten. Ze zijn door de stichting Keurmerk Streekproducten Groningen onderscheiden met het keurmerk Gegarandeerd Groningen (GG).

Gegarandeerd Groningen staat voor echte smaak, versheid, kwaliteit en korte lijnen met de leverancier en producent. Een onafhankelijke controleur beoordeelt of de producten echt uit Groningen komen en of deze dus de erkenning Gegarandeerd Groningen verdienen.
Provincie:
Tag(s):