maandag, 20. augustus 2007 - 15:16

Molendijk taxeert boeken in Zuidlaren

Zuidlaren

Maandag 10 september komt antiquaar Arie Molendijk uit Ouddorp naar Zuidlaren. In Restaurant Sprookjeshof, Groningerstraat 10 zal hij oude en zeldzame boeken taxeren op hun waarde. Hij is deze dag vanaf 13 tot ca 17 uur bereidt uw oude (antieke) boeken, handschriften en of oude bijbels te taxeren of wel in te kopen. Oude ansichtkaarten, kaarten, prenten zijn eveneens welkom.

Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, (staten)bijbels, theologie en topografie. Er zullen ook een paar voorbeelden te zien zijn van antieke boeken. Voor restauratie kan een afspraak gemaakt worden. Voor andere boeken, kaarten, oude foto’s , albums, etc. zal de heer De Jong uit Oudemirdum hem bijstaan.

De heer Molendijk organiseert twee keer per jaar een veiling van oude / antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande, zoals de Veluwse boekenmarkten.

Voor taxatie wordt 4,- euro gevraagd en gebeurd zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.
Provincie:
Tag(s):