maandag, 15. oktober 2007 - 19:21

Mooi wonen met ondersteuning

Geleen

Onlangs vond de feestelijke opening plaats van een woongebouw van Daelzicht, gelegen op de hoek Rijksweg Noord/Eindstraat in Geleen. Wethouder Van Rijswijk opende samen met bewoners het nieuwe gebouw. Dit project is tot stand gekomen dankzij een goede samenwerking tussen ZO wonen en Daelzicht.

Op de locatie Eindstraat, onderdeel van Daelzicht vinden twaalf mensen met een verstandelijke beperking een gloednieuwe plek om zelfstandig te wonen. Buiten hun eigen appartement, voorzien van woonkamer/keuken, slaapkamer en badkamer, kunnen de cliënten vrijblijvend gebruik maken van diverse voorzieningen zoals een centrale leefruimte en een keuken.

De appartementen zijn volledig afgestemd op gebruik door mensen met een verstandelijke handicap. “Ik kan hier helemaal zelfstandig wonen en als het nodig is dan krijg ik ondersteuning. We hebben naast ons eigen appartement ook een gezellige gezamenlijke ruimte waar we samen kunnen koffie drinken en tv kijken. Ook hebben we een fietskelder, een was- en droogruimte en een gezellige binnenplaats� aldus een trotse bewoner van het nieuwe complex.

Daelzicht ondersteunt mensen met een beperking in Limburg, bijvoorbeeld in de thuissituatie, bij (zelfstandig) wonen, bij activiteiten overdag en bij de invulling van vrije tijd.

In kleinschalige woonvormen zoals deze is de cliënt en zijn persoonlijke mogelijkheden het uitgangspunt. Dit is de basis voor de aard en de vorm van de zorg. Daelzicht streeft naar een individueel antwoord op een groeiende individuele zorgvraag. Ook op de Eindstraat zorgt Daelzicht voor een overzichtelijk en veilig leefklimaat.

Het nieuwe gebouw is verbonden aan een appartementencomplex van ZO Wonen aan de Rijksweg Noord. De bewoners van de elf appartementen kunnen nu gebruik maken van de lift van het nieuwe gebouw. Zo is de toegankelijkheid naar de appartementen verbeterd en kunnen de bewoners tot op hogere leeftijd blijven wonen.
Provincie:
Tag(s):