woensdag, 29. augustus 2007 - 8:54

Mooiste modderpoel van 2007

Wakker Dier heeft de modderpoel op het biologische varkensbedrijf van Henk Hulter in Den Velde gekozen tot mooiste modderpoel van Nederland. Woensdagmiddag zal de moddertrofee worden uitgereikt aan de familie Hulter. De uitreiking werd eerder deze maand afgeblazen vanwege de MKZ uitbraak.

Met de jaarlijkse modderpoelverkiezing wil Wakker Dier de biologische varkenshouderij positief onder de aandacht brengen als alternatief voor de bio-industrie. Want hoewel voor veel mensen modder en varkens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, heeft minder dan één procent van de elf miljoen Nederlandse varkens ooit een modderpoel van dichtbij mogen zien. De 90 zeugen van Henk Hulter boffen: zij kunnen naar hartelust wroeten, poedelen, schurken en afkoelen in een prachtige poel.

De verkiezing van de modderpoel is gebeurd vanuit het oogpunt van het varken. Voor een varken is een mooie omgeving niet zo belangrijk, maar de grootte van de poel, de goede zorgen en het beleid van de boer des te meer. Henk Hulter is een biologische boer en daarom hebben zijn varkens het goed. Want in de biologische sector hebben zeugen een weide, mogen de vleesvarkens naar buiten en krijgen de dieren nooit preventief antibiotica toegediend. Ook blijft de varkens het leed van het afknippen van staart en tanden bespaard.
Provincie:
Tag(s):