maandag, 19. februari 2007 - 15:54

Moszkowicz legt verdediging Holleeder neer

Amsterdam

Bram Moszkowicz trekt zich terug als verdediger van Willem Holleeder. Dit maakte hij maandagmiddag in Amsterdam bekend tijdens een vooraf aangekondigde persconferentie. Hij zei ‘dat zijn reputatie zo is aangetast dat hij zijn client, wiens belang in deze voorop staat, niet meer als beste kan verdedigen.

Na twintig jaar advocaat te zijn geweest van Holleeder, betreurt de advocaat deze beslissing omdat Holleeder hem graag had gehouden in de komende rechtszaak(en). Daarnaast sprak Moszkowicz over het recente kort geding waarin zakenman Jort Kelder door de rechter in het gelijk werd gesteld. Dat vonnis vindt hij infaam en abject en hij zal dit in hoger beroep opnieuw aanvechten.

De strafpleiter liet weten "nooit bang te zijn geweest, en ook niet gevlucht te zijn". Woensdag zal hij de zaak Holleeder overdragen aan zijn collega Jan Hein Kuijpers.

Reactie Openbaar Ministerie

Het Openbaar Ministerie heeft mr. A. Moszcowicz een jaar geleden erop gewezen dat het aan de raadsman zelf is om te bepalen of en in hoeverre hij kan optreden voor de verdachte W.F. Holleeder. Het OM heeft de raadsman destijds ook per brief laten weten dat het OM niet de intentie heeft om hem in diskrediet te brengen. Het OM neemt ook nu krachtig afstand van dergelijke suggesties.

Het onderzoek tegen Holleeder en diens medeverdachten is een normaal strafrechtelijk onderzoek op basis van serieuze verdenkingen. Het onderzoek richt zich onder meer op de relatie tussen Holleeder en Endstra en niet op de raadsman. Onderzoek naar het privé-leven van de raadsman heeft dan ook niet plaats gevonden.
Provincie:
Tag(s):