vrijdag, 16. februari 2007 - 19:34

'Moszkowicz stopt verdediging Holleeder'

Amsterdam

Strafpleiter Bram Moszkowicz is vrijdagavond rond half zeven door de politie, vanuit zijn kantoor aan de Herengracht in Amsterdam, meegenomen. De advocaat is overgebracht naar het hoofdkantoor van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) voor een gesprek omtrent zijn veiligheid.

De NCTb heeft als taak het risico van terroristische aanslagen in Nederland zoveel mogelijk te verkleinen, alsmede het op voorhand beperken van schade als gevolg van een mogelijke aanslag.

In het NOS Journaal zei Lex Runderkamp dat er door middel van een grondig onderzoek steeds duidelijker wordt dat Moszkowicz onder zware druk staat van Willem Holleeder. De advocaat heeft dit altijd ontkend.

Tijdens het gesprek dat Moszkowicz vanavond met het NCTb had, bleek dat zijn veiligheid in verband met recente bedreigingen acuut in het geding was. Hierop is besloten de strafpleiter over te brengen naar een al eerder besproken adres in het buitenland.

Maandag zou Moszkowicz een persconferentie geven omtrent de beschuldigingen aan zijn adres. De Telegraaf meldt zaterdag dat de advocaat dan zal aankondigen dat hij stopt met de verdediging in de zaak Holleeder.
Provincie:
Tag(s):