maandag, 10. september 2007 - 13:37

Motorrijder met passagiere onderuit

Enschede

Een passagiere van een motorrijder raakte zondagmiddag 9 september gewond op de Gronausestraat in Enschede. De motorrijder moest remmen voor een automobilist die een bocht te ruim nam. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

De 48-jarige motorrijder uit Hengelo stond samen met meerdere motorrijders op de kruising Gronausestraat – Boulevard 1945 – Oliemolensingel – Hogelandsingel te wachten voor het rode verkeerslicht. Komende vanaf de Gronausestraat wilde de motorrijder linksaf slaan in de richting van de Hogelandsingel. Bij hem achterop zat zijn 17-jarige, uit Enschede afkomstige, dochter.

Bij groen trok de groep motorrijders op om linksaf te slaan. Vanaf de Boulevard 1945, dus uit tegenovergestelde richting, kwam een personenauto die linksaf de Oliemolensingel op wilde rijden. Hierbij nam de bestuurder dan wel bestuurster van deze auto de bocht te ruim waardoor een tweetal motorrijders nog net uit konden wijken. De 48-jarige moest vol in de remmen om een aanrijding te voorkomen, hierbij gleed hij onderuit.

Getuigen gaven aan dat de bestuurder dan wel bestuurster van de personenauto nog wel stopte maar daarna doorreed. De 17-jarige passagiere werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De 48-jarige bleef ongedeerd. De politie is op zoek naar de doorgereden bestuurder en vraagt getuigen van het ongeval contact op te nemen.
Provincie:
Tag(s):