zondag, 22. april 2007 - 17:11

Motorrijders botsen op Maaseikerweg

Roosteren

De politie onderzoekt de precieze toedracht van een verkeersongeval dat zondagmiddag even voor 16.00 uur plaatsvond op de Maaseikerweg in Roosteren. Daarbij waren diverse voertuigen betrokken. Een 48-jarige motorrijder uit Geleen raakte ernstig gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis in Sittard.

Het ongeval gebeurde toen een auto linksaf wilde slaan. Een motorrijder stopte, maar een andere motorrijder zag dat te laat. Hij raakte de stilstaande motor en kwam op de andere weghelft terecht. Daar reed hij frontaal tegen een tegemoetkomende auto, waarin een gezin met drie kinderen uit Enschede zat. De vader, moeder en een van de kinderen zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Laurentiusziekenhuis in Roermond, zo meldt de politie. De andere twee kinderen raakten niet gewond.

Even later gebeurde er op dezelfde weg een tweede aanrijding met twee motoren. Dat gebeurde toen een motorrijder rechtsaf wilde slaan. Een achterop komende motorrijder zag dat te laat en botste op de afslaande motor. De 35-jarige bestuurder en zijn 34-jarige bijrijdster van de motor die de botsing veroorzaakte, raakten allebei gewond.
Provincie:
Tag(s):