woensdag, 26. september 2007 - 10:36

Motortankschip zwaar beschadigd na aanvaring

Dreumel

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) uit Nijmegen onderzoekt de oorzaak van een frontale aanvaring tussen een motortankschip en een zesbaks duwstel van afgelopen nacht. Om 03.40 uur voeren de beide schepen op de Waal bij Dreumel tegen elkaar. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor maar er was voornamelijk aan boord van het motortankschip zware schade.

Het met 15000 ton erts geladen duwstel was onderweg van Rotterdam naar Duitsland. De tanker was leeg van gasolie en voer in de richting Rotterdam. Door tot nu toe onbekende reden voeren de schepen frontaal op elkaar.

Voor het onderzoek heeft de Waterpolitie van de betrokken schepen de beschikking gekregen over alle aan boord opgeslagen gegevens over de gevaren koersen, posities en andere relevante gegevens. De Waterpolitie constateerde dat er geen sprake was van alcoholgebruik en van overtreding van de vaar- en rusttijdenregelgeving.

De schade aan boord van de tanker is zo groot dat de Waterpolitie in overleg met de Inspectie Verkeer en Waterstaat de certificaten heeft ingenomen. Het schip zal waarschijnlijk met sleepboothulp of langszij een ander vaartuig naar een werf gebracht worden. De voorste duwbak van het duwstel heeft aan de voorzijde geringe lekkage maar kan zijn reis naar Duitsland voortzetten.
Provincie:
Tag(s):