zaterdag, 17. november 2007 - 20:09

Munitie bij grote brand Dinteloord

Dinteloord

Aan de Havenweg in Dinteloord heeft zaterdag een grote brand gewoed.Omstreeks 10:15 uur brak er brand uit in een opslagloods, in het voorste gedeelte van het pand. De brandweer rukte met groot materieel uit om het vuur te blussen.

Omstreeks 11:45 uur gaf de brandweer het sein brandmeester. Om twee uur ’s middags laaide het vuur echter weer opnieuw op. Toen ging ook een tweede loods in vlammen op. In de loodsen werden boten, auto’s en caravans gestald. Deze zijn allemaal verloren gegaan. Bij de brand dreigde ook ontploffingsgevaar omdat in één van de cellen in de loods ruim 1500 kogels lagen opgeslagen. De brandweer heeft het zekere voor het onzekere genomen en uit voorzorg alle manschappen teruggetrokken. Door de hoogwerker op afstand te bedienen kon verdere verspreiding van het vuur voorkomen worden en kon de loods gecontroleerd uitbranden.

Naast drie tankautospuiten en een hoogwerker zette de brandweer ook de blusboot Furie 3 in. Deze zorgde voor een behoorlijke capaciteit en kon vlakbij de brand komen omdat brandende pand naast een watergang lag. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar een naastgelegen loods met houten pallets.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Wel is uit metingen van de brandweer duidelijk geworden dat bij de brand asbest is vrijgekomen. Een gespecialiseerd bedrijf heeft dit in een straal van circa honderd meter opgeruimd. Vermoedelijk zijn werkzaamheden aan het dak de oorzaak van de brand. De brandweer is nog uren bezig geweest met nablussen.
Provincie:
Tag(s):