zondag, 24. juni 2007 - 12:27

Munstergeleen viert heiligverklaring pater Karel

Munstergeleen

Vandaag wordt in Munstergeleen een dankviering gehouden voor de begin juni heiligverklaarde pater Karel Houben. De Munstergeleense pater werd op 3 juni in Rome door de Paus heiligverklaard.

Om 10.30 uur was er een eucharistieviering in de Pancratiuskerk met de bisschop Wiertz van Roermond, Hurkmans van Den Bosch en de hulpbisschoppen Janssen van Munster (D) en Van Burgsteden van Haarlem. Ook de minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken), gouverneur Leon Frissen en europarlementariër Ria Oomen waren hierbij aanwezig.

Om alle gasten en belangstellenden de mogelijkheid te geven de dienst te kunnen volgen is er in de sporthal bij de kerk een groot videoscherm opgezet.

Rond het middaguur volgde een processie naar de pater Karelkapel, het voormalige geboortehuis van de heiligverklaarde. De dag zal om 19.00 uur worden afgesloten met een vesperviering.

Het hele weekend stond in Munstergeleen in het teken van de heiligverklaarde pater Karel. Ook maandagochtend is er nog een viering voor basisschoolleerlingen.

De Limburgse pater leefde van 1821 tot 1893. Het grootste deel van zijn leven bracht hij door in Engeland en Ierland, waar hij op 5 januari 1893 stierf. Zijn heiligverklaring volgt op een aantal genezingen die zijn toe te schrijven aan een wonder volgens het Vaticaan.
Provincie:
Tag(s):