dinsdag, 14. augustus 2007 - 11:03

Museumbezoek in de lift dankzij Schouwen-Duivelandpas

Zierikzee

De introductie van de Schouwen-Duivelandpas, met onder meer gratis museumbezoek op Schouwen-Duiveland, heeft een positief effect op het museumbezoek in Zierikzee. Tot en met eind juli bezochten een kleine duizend bezitters van deze pas het Maritiem en/of het Stadhuismuseum.

Mede hierdoor werd zondag 12 augustus de 10.000ste bezoeker in het Maritiem museum verwelkomd.

Dit tijdstip is drie, vier weken eerder dan in voorgaande jaren het geval was. Alleen in 2005 werd de tienduizendste bezoeker drie dagen eerder (9 augustus) verwelkomd. In de overige jaren (vanaf 2002) meldde de tienduizendste bezoeker zich meestal begin september.

Veruit de meeste belangstelling trekt het Maritiem museum met de tijdelijke tentoonstelling Baljuws, beulen en boeven. Het Stadhuismuseum trekt dit jaar minder bezoekers. Al zijn daar inmiddels een kleine zesduizend bezoekers over de drempel gegaan.

Een deel van de opstelling hier is ontmanteld en wordt op dit moment onder handen genomen in de schoonmaakstraat. Hoe dat schoonmaken in zijn werk gaat kunnen bezoekers via een dvd zien.

De werkzaamheden in de schoonmaakstraat verlopen goed. Inmiddels zijn drieduizend voorwerpen van de in totaal 6900 stukken onder handen genomen.
Provincie:
Tag(s):