woensdag, 8. augustus 2007 - 15:43

Musical Ciske de Rat van start

Deze week zijn de repetities voor Ciske de Rat - de Musical van start gegaan. Met het aansnijden van de verjaardagstaart gaven onder anderen hoofdrolspelers Danny de Munk, Mariska van Kolck, Hugo Haenen en Hajo Bruins het startsein voor de repetities van deze geheel nieuwe oorspronkelijk Nederlandse musical.

Ciske de Rat - de Musical is met een cast van 40 personen de grootste reizende productie van dit seizoen. Over vijf weken, op 12 september, is het bekende oer-Hollandse verhaal over het Amsterdamse straatschoffie voor het eerst als musical in het theater te zien.

Ciske de Rat - de Musical vertelt het beroemde verhaal van de film, die het verhaal niet alleen doet herleven, maar eindelijk ook laat zien hoe het Ciske vergaat als volwassen man, gespeeld door Danny de Munk. Ciske slaat zich met humor en bravoure door zijn moeilijke jeugd totdat het noodlot toeslaat. Het verhaal van het Amsterdamse straatschoffie met een hartje van goud blijkt tijdloos.

Naast Danny de Munk bestaat de cast uit Mariska van Kolck (Tante Jans), Hugo Haenen (Meester Bruijs), Hajo Bruins (Vader Vrijmoeth), Sjoerd Pleijsier (Bovenmeester Maatsuyker), Marjolijn Touw (Moeder Vrijmoeth), Marleen van der Loo (Suus), Ad Knippels (Hoofdinspecteur Muysken), Ger Otte (Pater de Goey), Ids van der Krieke (Henri) en Jacobien Elffers (Bet).

Vanaf 12 september is Ciske de Rat - de Musical te zien in de vijftien grootste theaters van Nederland.
Categorie:
Tag(s):