zaterdag, 23. juni 2007 - 15:41

Muzikale aanval op Harderwijk geslaagd

Harderwijk

Voorthuizen heeft in korte tijd een muzikale aanval voorbereid. Met de inzet van 84 mannen en vrouwen heeft Harderwijk kennis kunnen maken met de terugkeer van de garnizoensstad. In 1994 verliet de 4e divisie, Klaverblad compagnie de stad aan het water. Ondanks dit verlies is er in Harderwijk nog veel terug te vinden van dit rijke verleden.

Deze actie werd mede mogelijk gemaakt met de hulp van drie zorgcentra in Harderwijk en haar bewoners. Helaas zorgde het regenweer voor problemen met de instrumenten. Waardoor het programma aanzienlijk moest worden ingekort. Desondanks werden de voorbereidingen voortgezet voor een massale aanval op het centrum van Harderwijk. “Een van de condities van deze aanval op de stad is droog weer�, legt de band major uit.

“De instrumenten verlopen anders teveel van toon en het kenmerk van een Massed Pipes & Drums is dat alle doedelzakken het zelfde klinken als een massale toon. In Voorthuizen staat er zaterdag het dubbele aantal spelers op het taptoeterrein. Mede daarom moest ik hierdoor een aantal beperkingen opleggen in het belang van de grote dag in Voorthuizen. Desondanks mag ik terugkijken op een goed verlopen actie. En ik wil iedereen bedanken die aan deze muzikale aanval haar of zijn medewerking heeft verleent. Zeker de medewerkers en vrijwilligers van Zorgcentrum van Randmeren.� Zo laat de voorzitter van de Stichting ‘The Voorthuizen Tattoo’, George Alblas, na afloop van de geslaagde verrassing aanval weten.

Het weer was de bepalende factor maar uiteindelijk 19.00u vertrok de Massed Pipes en Drums richting het centrum van Harderwijk voor een muzikale verrassingsaanval.

De leden van de en de The Pipes and Drums of the Royal Air Force Waddington, The Pipes and Drums of the 1st Royal Tank Regiment en de The Royal British Legions Amsterdam Branch liepen gezamenlijk in 6 rijen naast elkaar de binnenstad in. Het aanwezige winkelend publiek was zichtbaar onder de indruk van de massale aanval op de stad, die geheel in de universiteitsstemming is vanwege het Linneaus jaar, en kreeg nu te maken met het Garnizoensverleden.
Provincie:
Tag(s):